Hier het boerenkool feest recept
(recept is van Vrouwe Felicia, uitgeprobeerd door Vaiz Qwien Jacoob)
Nodig:
drie grote uien, twee zakken boerenkool van 300 gram,peper, 150 gram cashewnoten [gezouten] aardappelpuree van 1kilo aardappelen of twee zakjes aardappel puree, 6 runderbraadworsten, 250 ml. creme fraiche,150 gram geraspte oude kaas.
Stap 1
Gepelde en gesnipperde ui ongeveer 3 min. In de boter zachtjes bakken.
Boerenkool erdoor roeren en op hoog vuur ongeveer 5 min. Laten slinken.
Naar smaak peper toevoegen en noten erdoor scheppen. Klaar.
Stap 2
Braadworsten in plakjes snijden en met de hand verder platdrukken.
Creme fraiche losroeren met twee derde van de kaas[ soms gebruik ik meer crème fraiche , het moet smeuïg en gemakkelijk smeerbaar zijn
Stap 3
In een ovenschaal ingevet en/of met een teentje knoflook ingesmeerd .
Helft van de boerenkool.
Helft van de worst.
Helft crème fraiche /kaas smurrie
Helft van de aardappelpuree.
Dan het bovenstaande herhalen.
Stap 4
Hierover de rest van de kaas strooien en plakjes boter erover verdelen. Oven voorverwarmen op 200 graden , de schaal in het midden van de oven en ongeveer 35 minuten door en door heet en lichtbruin laten worden.